Centrul de Studii Psihanalitice este un proiect care a luat ființă în septembrie 2020. Acesta a fost înființat de către psih. Tiberiu Seeberger, iar cu ajutorul unei echipe de specialiști pregătiți și încărcați cu optimism și cu căldură în suflet, Centrul a strâns în doar 4 luni, până în anul 2021, 30 de seminare gratuite și 4 cursuri de Introducere în Psihanaliză

Ideea acestui Centrul este de a oferi tuturor oamenilor, specialiști și nespecialiști, noțiuni cel puțin de bază cu privire la modul de organizare a experiențelor psihanalitic, deopotrivă terapeutic și non-terapeutic. 

În cadrul evenimentelor desfășurate, peste 1500 de persoane din toată țara au primit cu brațele deschise ideile psihanalitice și au fost învățate să gândească și să trateze problemele din jur într-un stil critic, științific și cât mai obiectiv cu putință.

plane_shape_2

Faceți cunoștință cu echipa noastră

Echipa din acest moment a Centrului este următoarea:

Tiberiu Seeberger

membru fondator

„Mă numesc Tiberiu Seeberger și sunt psihoterapeut psihanalist și psiholog clinician. Am pornit pe calea psihanalizei deoarece este cel mai complex și complet mod de a înțelege atât omul din cabinet care caută o cale de evadare din fața suferinței emoționale cât și lumea înconjurătoare. Psihanaliza este concepția despre lume care mi s-a potrivit mie.”
Tel. 0760.615.143

Marilena Popa

colaborator

Psihoterapia pentru mine nu este numai o profesie, ci mai ales o pasiune si vocație. Propria mea viața si a multor apropiați a fost schimbata in feluri inimaginabile cu ajutorul psihoterapiei.

 

Stilul de viată contemporan pune o presiune imensa asupra psihicului uman, prin viteza cu care trăim, infinitatea opțiunilor pe care le avem, nivelul de libertate dar si responsabilitate pe care le purtam in fiecare zi, alienare, suprastimulare, lipsa de conexiune autentica cu ceilalți si cu noi înșine.

 

Sunt recunoscătoare ca am privilegiul de a profesa în acest domeniu, si cred cu tărie ca psihoterapia este cea mai buna investiție pe care cineva o poate face în sine. Sunt recunoscătoare celor care au încrederea sa mă aleagă sa îi însoțesc în călătoriile lor de a se găsi pe sine și a se vindeca, și pentru toate lumile si trăirile pe care altfel nu aș fi avut șansa să le cunosc vreodată.

Tel. 0723.601.061

Oana Petrescu

colaborator

Sunt Oana Petrescu, psiholog și psihoterapeut de orientare psihanalitică. Ceea ce la început a fost o curiozitate cu privire la funcționarea complexă a naturii umane, a devenit ulterior o motivație puternică în alegerea a ceea ce în prezent reprezintă munca mea.

 

În activitatea pe care o desfășor ofer și primesc totodată. Pe de o parte, însoțesc oamenii în procesul autocunoașterii și dezvoltării, îi susțin să găsească un sens în ceea ce inițial le provoacă confuzie, iar pe de altă parte mă îmbogățesc prin contactul cu o varietate de personalități și experiențe de viață, în cadrul unor relații autentice si profunde. 

Relațiile pe care le stabilesc în lucrul terapeutic sunt guvernate de valori congruente cu cele din viața personală:

 să fim sinceri cu noi înșine,

 să căutăm adevărul personal și relevanța psihologică a experiențelor pe care le trăim dincolo de adevărul factual,

 să înțelegem și să respectăm faptul că ceilalți au gânduri, sentimente, nevoi și interese proprii ce pot fi diferite de ale noastre,

 să reflectăm asupra contribuțiilor pe care le aducem în relațiile noastre,

 sa înțelegem felul în care ne influențăm reciproc conștient și inconștient.

O psihoterapie psihanalitică este un proces mai degrabă, decât o soluție salvatoare." Dă-i unui om un pește și va fi sătul; învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață", e dictonul care simbolizează obiectivul psihoterapiei psihanalitice. Pornind într-un demers de explorare interioară, ne dăm șansa să ne cunoaștem, să dobândim noi feluri de înțelegere, să sesizăm “lumea din spatele lumii”.

Viața e un prilej de dezvoltare personală continuă atunci când înțelegem ceea ce trăim!

Tel. 0747.727.293

Dan Cârlea

colaborator

Dan Cârlea practică psihanaliza și psihoterapia psihanalitică la cabinetul privat din București. A absolvit Facultatea de Psihologie și, după un parcurs în lumea jurnalismului și literaturii, a decis să se dedice primei pasiuni, Psihanaliza, pe care a descoperit-o odată cu prima apariție de după 1989 în limba română a lucrării „Psihopatologia vieții cotidiene”, a lui Sigmund Freud.

Tel. 0766.777.125

Mihaela Olarul

colaborator

Sunt psihoterapeut de orientare psihanalitică

De multe ori ajungem să simţim că trăirea propriei vieţi este guvernată de un destin ce pare implacabil. Experienţele de viaţă anterioare, situaţiile repetitive ne sporesc adeseori sentimentul de a fi captivi în propria noastră viaţa, de a ne afla lipsiţi de resurse sănătoase  înspre valorificarea potenţialului de care dispunem  şi de a ne trăi cu bucurie viaţa.

Psihanaliza poate fi privită ca pe un spaţiu în care se produce o întâlnire. Este un spaţiu care faciltează procesul unei construcţii continue, prin deconstrucţii şi reconstrucţii ulterioare. Deschide calea către un nou mod de reflectare, de aflare de noi căi de înţelegere a proceselor inconştiente. Demitizarea destinului este, aşadar, posibilă şi este observabilă în dezvoltarea capacităţii de autocunoaştere, de toleranţă în faţa realităţii, de dezvoltare a personalităţii.

Tel. 0723.806.879